Test 1

Beste leerling,

Wij (Anna Overbeek en Meriam Bosma) uit 6V1 doen ons PWS onderzoek naar de reactietijd en het geheugen van leerlingen op het Citadel College. Hiervoor ga je twee testen doen. De testen zijn niet zo moeilijk en je score wordt opgeslagen in ons onderzoek. De testen moeten in ongeveer 5 minuten te maken kunnen zijn.

Test 1

Bij deze test wordt je reactiesnelheid gemeten. Hoe ouder je bent, hoe trager je zult reageren. Je krijgt zo meteen een rood gekleurd rondje te zien. Het rode rondje verandert na een tijdje in een geel rondje. Dan moet je meteen klikken. Als je te vroeg klikt wordt het fout gerekend. Probeer niet te snel te klikken, maar natuurlijk ook niet te langzaam. Hoe meer fouten en hoe langer je erover doet, hoe hoger jouw reactietijd is. Het werkt het beste als je niet gestrest bent en je niet laat afleiden, maar probeer ook niet bang te zijn om het fout te doen, want dan ben je te langzaam.

Het doel van dit onderzoek is niet dat jij beoordeeld wordt, dus het is niet erg dat je fouten maakt. Het is alleen wel belangrijk dat je eerlijk je eigen score invult, ook al is hij slecht. Je hoeft niet gespannen te zijn, als het mislukt ben je af, maar de resultaten worden niet met anderen gedeeld. Is er toch iets fout gegaan, dan kun je ons altijd erbij halen.

Na de test moet je je reactietijd hieronder invullen samen met je naam, klas en leeftijd. Je reactietijd wordt dan verwerkt in ons onderzoek. Druk op de knop hieronder om naar de webpagina van de reactietest te gaan. Kom daarna weer terug naar deze website om je score in te vullen. Als je twee scores krijgt te zien, noteer je de eerste (average with outliers). Klik daarna op de knop om verder te gaan.

Vooral niet stressen en probeer gewoon niet sloom te reageren!

Logs score Bno1